Ja eller nej til EU

Så er det næste EU-parlamentsvalg i 2014 på vej og denne gang skal vi oven i købet også stemme ja eller nej til at Danmark skal deltage i en fælles EU patentdomstol.

Som ved alle de tidligere EU valg bliver dagsordenen ofte præget af ja eller nej til EU. Dette synes jeg egentlig er ærgerligt, da det blokerer for en nuancering af debatten. Det handler jo ikke om hvorvidt vi vil EU eller ej, men i stedet hvad vi vil med EU. De fleste danskere vil jo gerne være med i EU – men synes alligevel at EU blander sig for meget på nogle områder. Det er de færreste danskere der vil holde Danmark helt uden for EU.

Hvorvidt vi skal deltage i en fælles EU patentdomstol er jeg på nuværende tidspunkt ikke i tvivl om. Det lyder for mig kun rimeligt at vi i EU samarbejder om at sikre hinanden patenter for vores opfindelser og gøre det nemt for virksomhederne at søge patent. Derfor har jeg på nuværende tidspunkt tænkt mig at stemme ja til patentdomstolen.

Hvis der i nærliggende fremtid skulle komme en afstemning om euroen, er det dog en helt anden sag. Her mener jeg, på nuværende tidspunkt, ikke at euroen er noget for Danmark. Vi havde i finanskrisen helt klart gavn af at kunne justere en smule på kursen af kronen over for euroen, omend denne justering er begrænset. Og på nuværende tidspunkt ser det ud som om at eurolandendes sammensætning mht. styrken af økonomien simpelthen er for forskellig. Jeg tror det er fornuftig at vi er bundet op på euroens kurs, men ikke at vi skal deltage i den.

Hvad stemmer du til patentdomstolen i maj 2014? Og hvad ville du stemme hvis der var valg til euroen i dag?

2 Kommentarer

  • Hej Ole!
   Ja, jeg tror patentdomstolen vil blive en fordel for nogen (specielt store virksomheder) og måske en ulempe for nogen (specielt små virksomheder). Jeg må også sige at jeg begynder at tvivle mere på om jeg skal stemme ja eller nej til patentdomstolen. Jeg synes i hvert fald ikke vi skal stille dårligere forhold for vores små danske virksomheder.
   Og da patentdomstolen stadig bliver til noget i EU, vil det jo formentlig stadig være muligt for de store virksomheder at kunne søge at patent for næsten hele EU.
   Meget interessant hjemmeside du har lavet, der afdækker nogle af de spørgsmål man kan stille til denne patentdomstol. Inden valget tror jeg lige jeg vil kigge dine spørgsmål igennem og tage dem med i min overvejelse, før jeg beslutter mig for et ja eller nej.
   Mvh. Andreas

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*